ZBOR AVANSAT SAU DE DURATA (TERMIC) CU PARAPANTA

Dupa ce ai gustat putin din ceea ce inseamna zborul cu parapanta, iti vei da seama ca vrei mai mult. Vei dori sa stai mai mult in aer si sa urci cat mai sus.

Totul este posibil si vei putea sa savurezi din plin un zbor cu parapanta Avansat

Zborul Termic cu Parapanta se poate practica doar in zilele senine de vara cu decolare dupa ora 12, atunci cand activitatea termica creste, pentru ca avem nevoie de curenti ascendenti ce ne vor ajuta sa stam cat mai mult in aer si chiar sa ajungem cat mai sus aproape de nori, acolo unde vei simti din plin libertatea.


Te vei bucura din plin de aceasta experienta si vei putea admira peisajele minunte dintr-o seleta (scaun) foarte confortabila.

Vei putea fotografia si filma pe tot parcursul zborului cu o camera speciala pusa la dispozitie de catre pilotii nostri.

Acest tip de zbor este recomandat persoanelor care au mai zburat cu parapanta in trecut sau au experienta zborului

 

Important de stiut!

  OBLIGATORIU: Geaca de Vant, Ochelari de Soare si Bocanci

  REZERVARE cu minim 24 ORE inainte

Durata aproximativa 30 minute. Greutate maxima 95kg.

ZBOR XC – Decolare din Bunloc Brasov


 

INTREBARI FRECVENTE ZBOR CU PARAPANTA TANDEM

Gasiti raspunsuri la intrebarile cele mai frecvente, legate de zborul cu parapanta in aceasta sectiune. Daca aveti alte intrebari, va rugam sa ne contactati si va vom raspunde cu placere.

Decolarea cu parapanta, contrar confuziilor frecvente, nu presupune saltul, ci decolarea de pe un deal sau platou. Nu se sare din avion! Decolarea se face usor, alergand cativa pasi.
In functie de conditia meteo si de tipul de zbor, zborul cu parapanta este lin asemeni pasarilor. Pentru un zbor clasic de aclimatizare, decolarea se face pe o conditie stabila si presupune un zbor liniar, pana la aterizare. Zborul de aclimatizare este primul tau contact cu echipamentul si senzatia de zbor, urmand ca in functie de tine, sa optam mai tarziu pentru un zbor dinamic sau termic.
Zborul dinamic cu parapanta presupune o panta (deal, faleza) si un vant destul de puternic pentru a mentine aripa in aer. Soaring (sau zbor dinamic) este tipul de zbor pe care il practica pescarusii la faleza. Pe acelasi principiu, zborul cu parapanta la dinamica este unul placut si de durata.
Zborul termic este un zbor avansat cu castig de inaltime. De la locul de decolare urcam la o inaltime mai mare folosind curentii termici ascendenti. Acest tip de zbor este avansat si presupune o pregatire in prealabil pentru confortul pasagerului. Zborul termic te poate duce la distante semnificative fata de locul de decolare.
Decolarea cu parapanta in tandem, presupune sa alergi cativa pasi impotriva directiei vantului, legat de echipamentul de zbor, urmand cu atentie indicatiile pilotului care decoleaza cu tine.
Ideal, pentru un zbor confortabil si in functie de anotimpul in care zbori ai nevoie vara de: bluza cu maneci sau geaca de vant si ghete cu glezna, iar iarna: geaca groasa de vant sau ski, bocancii cu talpa dura (de munte) caldurosi si manusi.
Pozele si filmarile din timpul zborului le vom trimite prin transfer la adresa de email precizata de tine in ziua zborului sau cel tarziu a doua zi.
Programarea pentru zbor se poate face telefonic, la numerele de telefon afisate pe website sau completand formularul de pe pagina rezervare.
Nu, copii pana in 18 ani, zboara doar cu acordul parintilor. Greutatea minima este 30 kg, greutatea maxima 100kg, trebuie sa fi clinic sanatos si sa poti face cativa pasi in alergare.