Zborul de Initiere este cel mai popular zbor in tandem si cel mai recomandat pentru cei care vor sa zboare pentru prima data cu parapanta

Decolarea cu parapanta este usoara si ai nevoie doar de cativa pasi in alergare ascultand cu atentie indicatiile pilotului care decoleaza impreuna cu tine.

Nu sarim din avion, nu sarim de pe stanci

Dupa doar cativa pasi, vei simti cum parapanta se va inalta usor si esti in aer (nu exista senzatia de salt in gol, ca la parasuta, la parapanta nu sarim, ci decolam).

In timpul zborului vei sta comod si relaxat admirand peisajul minunat si filmand intreaga ta aventura, in timp ce pilotul se va ocupa de pilotajul parapantei

Daca vrei sa simti si sa vezi ce inseamna si putina adrenalina cu parapanta, spune-i pilotului ca vrei si cateva manevre de acrobatie.

Aterizarea este la fel de usoara si se face la fel ca decolarea cu cativa pasi in alergare. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa asculti cu atentie indicatiile pilotului.

Durata maxima de zbor este intre 10 si 15 minute, totul in functie de conditia meteo si de cum te simti in aer

Parapanta tandem este o parapanta prevazuta cu doua locuri pentru pilot si pasager in care fiecare are propriul sistem de sigurantare. Acest tip de parapanta este special conceputa pentru zborurile in tandem si este prevazuta cu parasuta de salvare.

Greutatea minima si maxima prevazuta este de 30kg minim si 95 kg maxim.

Important de stiut!

  RECOMANDAM: Geaca de Vant, Ochelari de Soare si Bocanci

  REZERVARE cu minim 24 ORE inainte

Durata aproximativa 10-15 minute. Greutate maxima 95kg.

 

Zbor Parapanta Bunloc - Sacele


 

INTREBARI FRECVENTE ZBOR CU PARAPANTA TANDEM

Gasiti raspunsuri la intrebarile cele mai frecvente, legate de zborul cu parapanta in aceasta sectiune. Daca aveti alte intrebari, va rugam sa ne contactati si va vom raspunde cu placere.

Zbor Tandem Initiere Parapanta BUNLOC Brasov

Decolarea cu parapanta, contrar confuziilor frecvente, nu presupune saltul, ci decolarea de pe un deal sau platou. Nu se sare din avion! Decolarea se face usor, alergand cativa pasi.
In functie de conditia meteo si de tipul de zbor, zborul cu parapanta este lin asemeni pasarilor. Pentru un zbor clasic de aclimatizare, decolarea se face pe o conditie stabila si presupune un zbor liniar, pana la aterizare. Zborul de aclimatizare este primul tau contact cu echipamentul si senzatia de zbor, urmand ca in functie de tine, sa optam mai tarziu pentru un zbor dinamic sau termic.
Zborul dinamic cu parapanta presupune o panta (deal, faleza) si un vant destul de puternic pentru a mentine aripa in aer. Soaring (sau zbor dinamic) este tipul de zbor pe care il practica pescarusii la faleza. Pe acelasi principiu, zborul cu parapanta la dinamica este unul placut si de durata.
Zborul termic este un zbor avansat cu castig de inaltime. De la locul de decolare urcam la o inaltime mai mare folosind curentii termici ascendenti. Acest tip de zbor este avansat si presupune o pregatire in prealabil pentru confortul pasagerului. Zborul termic te poate duce la distante semnificative fata de locul de decolare.
Decolarea cu parapanta in tandem, presupune sa alergi cativa pasi impotriva directiei vantului, legat de echipamentul de zbor, urmand cu atentie indicatiile pilotului care decoleaza cu tine.
Ideal, pentru un zbor confortabil si in functie de anotimpul in care zbori ai nevoie vara de: bluza cu maneci sau geaca de vant si ghete cu glezna, iar iarna: geaca groasa de vant sau ski, bocancii cu talpa dura (de munte) caldurosi si manusi.
Pozele si filmarile din timpul zborului le vom trimite prin transfer la adresa de email precizata de tine in ziua zborului sau cel tarziu a doua zi.
Programarea pentru zbor se poate face telefonic, la numerele de telefon afisate pe website sau completand formularul de pe pagina rezervare.
Nu, copii pana in 18 ani, zboara doar cu acordul parintilor. Greutatea minima este 30 kg, greutatea maxima 100kg, trebuie sa fi clinic sanatos si sa poti face cativa pasi in alergare.