Intrebari Frecvente Zbor cu Parapanta

Cum se face decolarea si aterizare?

Echipament indicat pentru zborul cu parapanta?

Daca aveti alte intrebari, va rugam sa ne contactati si va vom raspunde cu placere.

Cum sa ma imbrac pentru zborul cu parapanta?
Ideal, pentru un zbor confortabil si in functie de anotimpul in care zbori, ai nevoie vara de: bluza cu maneci si manusi iar iarna: geaca de vant sau ski si manusi.

Cum sa ma incalt pentru zborul cu parapanta?
Bocancii cu talpa dura (de munte) sau ghete cu glezna INDIFERENT DE ANOTIMP.

Ce presupune decolarea cu parapanta?
Decolarea cu parapanta, contrar confuziilor frecvente, NU presupune un salt in gol. Decolarea se face de pe un deal sau platou. Nu se sare din avion!

Decolarea se face USOR alergand cativa pasi urmand indicatiile pilotului care decoleaza cu tine.

Decolarea cu parapanta in tandem, presupune sa alergi cativa pasi impotriva directiei vantului, legat de echipamentul de zbor, urmand cu atentie indicatiile pilotului.

Cum este zborul cu parapanta?
In functie de conditia meteo si de tipul de zbor ales de tine, zborul cu parapanta poate fi lin asemeni pasarilor. Senzatia este una liniara, zborul este la inaltime relativ mica, cu o aterizare lina, unde vei alerga cativa pasi. Pentru un zbor clasic de aclimatizare / initiere (primul tau zbor) decolarea se face pe o conditie stabila si presupune un zbor liniar, pana la aterizare. Zborul de initiere in parapanta este primul tau contact cu echipamentul de zbor, senzatia de zbor liber, participarea si atentia in manevrele de decolare si aterizare. Evaluarea pilotului ne va spune daca, in functie de gradul tau de confort resimtit in aer, poti sa optezi mai tarziu, pentru un zbor dinamic sau termic XC.

Ce presupune zborul Dinamic cu parapanta?
Zborul dinamic cu parapanta presupune o panta (deal, faleza) si un vant destul de puternic pentru a mentine aripa in aer. Soaring (sau zbor dinamic) este tipul de zbor pe care il practica pescarusii la faleza. Pe acelasi principiu, zborul cu parapanta ”la dinamica” este unul placut si poate sa fie de durata si distanta.

Ce presupune zborul Termic XC cu parapanta?
Zborul termic este un zbor avansat, cu castig de inaltime. De la locul de decolare urcam la o inaltime mai mare, folosind curentii termici ascendenti. Acest tip de zbor presupune o pregatire in prealabil si nu poate fi primul tau zbor. Zborul termic XC ne poate duce la distante semnificative fata de locul de decolare,

Cum primesc pozele si filmarea facute in zbor?
Vino cu un card de minim 4GB si iti vom transfera fisierele media dupa ce aterizam. Daca nu ai un card, le vom trimite prin transfer online la adresa de email precizata de tine.

Cum ma programez pentru un zbor cu parapanta?
Programarea pentru zbor se poate face fie telefonic, la numerele de telefon afisate pe website sau completand formularul de pe pagina CERERE REZERVARE

Doresc sa ofer un Voucher Cadou. Cum se procedeaza?
Achizitionarea unui voucher din sectiunea SHOP presupune achitarea integrala a zborului in avans. Confirmarea platii blocheaza locul respectiv, urmand sa stabilim personalizarea voucherului.

Valabilitatea este 3 luni. Voucherul este transmisibil o singura data unei alte persoane.

Programarea pentru zbor se poate face fie telefonic, la numerele de telefon afisate pe website sau completand formularul de pe pagina CERERE REZERVARE precizand ca aveti deja un voucher achizitionat.

Voucherul se verifica de catre pilot si poate fi folosit o singura data.

Exista o varsta minima/maxima pentru acesta experienta?
Greutatea minima este 30 kg, greutatea maxima 100kg, clinic sanatos. Copii pana in 18 ani, zboara doar cu acordul ambilor parinti.