Echipa ParapantaBrasov.ro

Asociatia Club Sportiv MotoParapanta Brasov (ACSMPBV) este formata din piloti si instructori de parapanta licentiati si cu o vasta experienta in zborul cu parapanta tandem, motoparapanta (paratrike / paramotor) si parapanta simpla.

Conditia meteo pe urmatoarele 24 de ore este cruciala, din acest motiv te rugam sa ne suni inainte de data preferata pentru zbor.

Pentru noi siguranta zborului tau este primordiala

Consultam constant prognoza si conditiilor meteo din ziua zborului. Decizia de decolare ne apartine si zburam doar daca conditia ne permite un zbor sigur si placut pentru tine.

Vei zbura numai alaturi de piloti profesionisti

Pilotii sunt licentiati in zborul cu pasageri si folosesc doar echipamente omologate si certificate.

Amintirea zborului cu parapanta speram sa-ti deschida sufletul si sa te ajute sa iti depasesti limitele naturale

Suntem intr-o continua aprofundare a tehnicilor de zbor, pentru un zbor sigur si confortabil, pentru ca tu sa ai o satisfactie deosebita si o amintire extraordinara alaturi de noi.

Pilot Tandem

Dobrea Ionut

Presedinte al ACSMPBRASOV, owner ParapantaBrasov.ro si MotoParapantaBrasov.ro, pasionat de zborul cu parapanta din 1999, pilot licentiat de tandem din 2002. '' Atunci cand nu zboara cu parapanta, zboara cu avionul fiind si pilot de avion din 2017.

TANDEM
ACROBATIE
PROFESIONALISM
ENGLEZA
PILOT TANDEM

CORNEL DORU CALUTIU

''Salut ma numesc Doru, sunt pasionat de zborul cu parapanta atestat si zbor de aproximativ 20 de ani.''

Pilot Tandem

Macrin Desa

Pilot de parapanta tandem si instructor stagiar cu primele zboruri in 2007, asociatul nostru si owner zbortandem.ro si happycloud.ro Crinu este un tip foarte sociabil si profesionist care atunci cand nu zboara, pleaca pe mare, fiind si skipper din 2017

TANDEM
ACROBATIE
PROFESIONALISM
ENGLEZA ITALIANA
PILOT

ADI AVRAM

Salut, sunt pasionat de zbor din 2009 si pilot licentiat din 2013.

PILOT TANDEM INSTRUCTOR

CRISTI TUTUNEA

Ghid montan, Instructor parapanta, Instructor schi si owner Your Guide Romania, Cristi este o persoana foarte sociabila si un profesionist. ''Salut ma numesc Cristi, sunt pasionat de munte si zborul cu parapanta. Sunt instructor de zbor si pilot parapanta tandem atestat si zbor de aproximativ 20 de ani.''

TANDEM
INSTRUCTOR
PROFESIONALISM
ENGLEZA
PILOT

DUMITRU GHELASE

Salut, ma numesc Dumi, zbor cu parapanta din anul 2009 si in aer ma simt cel mai liber. Dupa ce vei zbura ai sa intelegi de ce spun asta!

Decolarea cu parapanta, contrar confuziilor frecvente, nu presupune saltul, ci decolarea de pe un deal sau platou. Nu se sare din avion! Decolarea se face usor, alergand cativa pasi.
In functie de conditia meteo si de tipul de zbor, zborul cu parapanta este lin asemeni pasarilor. Pentru un zbor clasic de aclimatizare, decolarea se face pe o conditie stabila si presupune un zbor liniar, pana la aterizare. Zborul de aclimatizare este primul tau contact cu echipamentul si senzatia de zbor, urmand ca in functie de tine, sa optam mai tarziu pentru un zbor dinamic sau termic.
Zborul dinamic cu parapanta presupune o panta (deal, faleza) si un vant destul de puternic pentru a mentine aripa in aer. Soaring (sau zbor dinamic) este tipul de zbor pe care il practica pescarusii la faleza. Pe acelasi principiu, zborul cu parapanta la dinamica este unul placut si de durata.
Zborul termic este un zbor avansat cu castig de inaltime. De la locul de decolare urcam la o inaltime mai mare folosind curentii termici ascendenti. Acest tip de zbor este avansat si presupune o pregatire in prealabil pentru confortul pasagerului. Zborul termic te poate duce la distante semnificative fata de locul de decolare.
Decolarea cu parapanta in tandem, presupune sa alergi cativa pasi impotriva directiei vantului, legat de echipamentul de zbor, urmand cu atentie indicatiile pilotului care decoleaza cu tine.
Ideal, pentru un zbor confortabil si in functie de anotimpul in care zbori ai nevoie vara de: bluza cu maneci sau geaca de vant si ghete cu glezna, iar iarna: geaca groasa de vant sau ski, bocancii cu talpa dura (de munte) caldurosi si manusi.
Pozele si filmarile din timpul zborului le vom trimite prin transfer la adresa de email precizata de tine in ziua zborului sau cel tarziu a doua zi.
Programarea pentru zbor se poate face telefonic, la numerele de telefon afisate pe website sau completand formularul de pe pagina rezervare.
Nu, copii pana in 18 ani, zboara doar cu acordul parintilor. Greutatea minima este 30 kg, greutatea maxima 100kg, trebuie sa fi clinic sanatos si sa poti face cativa pasi in alergare.

AI INTREBARI PENTRU NOI?

Suntem pasionati de zborul liber, poti mentine un contact cu noi pentru mai multe informatii legate de zbor, locuri de zbor sau chiar in eventualitatea in care doresti sa devii pilot de parapanta.

ESTI INTERESAT DE CURSURI?

Te punem in legatura cu instructori de zbor si dealeri de echipamente certificate, ca sa ai din start o experienta placuta in acest sport.