Parapanta Zarnesti – Decolare din Saua Magurii

Saua Magurii sau Magura Branului este unul din locurile favorite de zbor cu parapanta in zona Brasov, din pacate este o zona capricioasa si rar avem vantul de partea noastra in aceasta locatie.

Din aceasta locatie se pot face zboruri cu parapanta de mare distanta XC peste Piatra Craiului si apoi Fagaras.

Parapanta Zarnesti – Decolare cu parapanta de pe Saua Magurii

Ideal este bine sa fiti aici la prima ora a diminetii si sa verificati intensiv conditiile meteo pentru a decola in siguranta.

Din Saua Magurii fie zburati cu parapanta la dinamica sau urcati in Piatra Craiului si plecati la XC spre Muntii Fagaras sau Bucegi.

Urcarea la acest loc de decolare cu parapanta necesita efort fizic, avand in vedere ca aveti si echipamentul in spate, din satul Pestera faceti cam o ora in mers si o sa urcati destul de abrupt in unele sectiuni ale traseului, nu uitati sa va hidratati intensiv si sa aveti macar un tricou de schimb la voi.

Ajunsi la locul de decolare, verificati ciclurile termice daca este o zi bogata termic sau va puteti pregatii de un zbor DV daca ziua este calma si fara vant.

Cu vantul potrivit, Saua Magurii ofera ore de zbor la dinamica de-a lungul ei, cu trecere in zona Piatra Craiului.


Zboara la Saua Magurii cu Parapanta Tandem - Rezerva un loc acum pentru zborul tau de initiere !

Echipa noastra are o vasta experienta in zboruri cu parapanta tandem. Oferim 100% SIGURANTA si DISTRACTIE!


Cum se ajunge la Saua Magurii ?

Directia Brasov - Zarnesti - Din Zarnesti, continuati sa mergeti pana ajungeti la intrarea in Cheile Zarnestiului - Cabana Gura Raului, dupa care urcati drumul ce duce la Pestera. Din Pestera, lasati masina si urcati versantul din stanga, pana sus in Saua Magurii (aprox. 1 ora de mers pe jos).

Directia Bran - Zarnesti - Ajungeti in Zarnesti si urmati instructiunile anterioare.


Zarnesti, Piatra Craiului
Mai multe detalii